Himalaya Hrvatska na facebooku Himalaya Hrvatska na youtubeu  

Himalaya Herbal Healthcare

Počeci

Himalaya Herbal Healthcare

...stvaranje vodećeg proizvođača biljnih pripravaka.

Tvrtku Himalaya Drug Company osnovao je g. M. Manal 1930. godine s jasnom vizijom upoznavanja javnosti s modernom verzijom Ayurvede te razotkrivanja sustava liječenja starog preko 5000 godina. To je uključivalo čitanje drevnih ayurvedskih tekstova, odabir autohtonih ljekovitih biljaka i podvrgavanje recepture suvremenim farmakološkim, toksikološkim i sigurnosnim testovima kako bi se proizveli novi lijekovi i načini liječenja.

Prije 80 godina g. Manal je u posjetu Burmi vidio kako nemirnim slonovima daju neki korijen kako bi ih umirli. Biljka na kojoj su testovi izvršeni bila je Rauwolfia serpentina. Fasciniran učinkom koji je biljka imala na slonove odlučio ju je znanstveno ispitati. Nakon detaljnog ispitivanja, Serpina â , prvi antihipertenzivni lijek na svijetu, počeo se prodavati 1934. godine.

Poslovanje Himalaye temelji su upravo na naslijeđenom istraživanju prirode. Himalaya je prva primijenila modernu znanost pri ponovnom otkrivanju i populariziranju tajni Ayurvede. Vrhunska suvremena tehnologija upotrijebljena je u stvaranju ayurvedskih pripravaka za primjenu u farmaceutskoj industriji.

Od svog početka, tvrtka se fokusira na razvoj sigurnih, prirodnih i inovativnih pripravaka koji omogućuju ljudima bogatiji i zdraviji život. Danas proizvode tvrtke Himalaya prepisuje preko 200 tisuća liječnika diljem svijeta, a korisnici u preko 60 zemalja oslanjaju se na Himalayu kada je riječ o njihovom zdravlju i osobnim potrebama.

Identitet marke

Obećanje zdravlja, dobrobiti i recept za dobar život

Marka Himalaya ima puno zajedničkog s planinskim masivom po kojem je dobila ime. Stoljećima je Himalaja predstavljala težnju i želju čovjeka da otkrije tajne prirode. Ona predstavlja čistoću i uzvišene ideale. Činjenica kako je Himalaja izvor brojnih ljekovitih biljaka koje koristimo u našim pripravcima čini naziv naše marke još prikladnijim.

Istraživanje i razvoj

Himalaya Herbal Healthcare - Odjel I&R

Svaki Himalayin pripravak prije izlaska na tržište prolazi kroz dugogodišnje istraživanje i kliničke studije. Himalaya ima jako dobro definiranu politiku istraživanja i razvoja. Ona kaže kako niti jedno ulaganje nije preveliko kada je riječ o znanstvenom stvaranju sigurnog lijeka ili načina liječenja.

Povijest Himalaye je inovacija kroz istraživanje. Tvrtka vjeruje kako idealan sustav zdravstvene skrbi čini sinergija između Ayurvede i moderne znanosti. Tvrtka Himalaya neprekidno se trudi stvoriti inovativne pripravke koji zadovoljavaju zdravstvene zahtjeve i zahtjeve osobne njege koje nameće suvremeni život.

Himalaya je ponosna što je tvrtka koja je u potpunosti orijentirana istraživanju. Zaista, upravo isticanje istraživanja i razvoja omogućuje Himalayi proizvodnju sigurnih, učinkovitih i dosljednih pripravaka na temelju ayurvedskih principa.

Odjel I&R fokusiran je na razvoj proizvoda, kontrolu kvalitete i standardizaciju. Svi pripravci rezultat su detaljnog istraživanja i proizvodnje u najmodernijim pogonima. Proizvodi predstavljaju usmjerenost na stalno ulaganje u najbolje ljude, postupke i tehnologiju. Himalaya ne podržava plagiranje znanosti ili praksu korištenja tuđih znanstvenih radova za potvrdu učinkovitosti. Svaki Himalayin pripravak prolazi kroz dugogodišnje temeljito istraživanje i kliničke studije prije nego što se ponudi tržištu.

Čisto ljekovito bilje

Čista i koncentrirana snaga pojedine ljekovite biljke u pravoj količini stimulira i popravlja tjelesne funkcije

Himalayino čisto ljekovito bilje sastoji se od niza pojedinačnih ekstrakata ljekovitog bilja. Svaka čista ljekovita biljka rezultat je pažljivog nadzora od uzgajališta do laboratorija. U laboratoriju se koriste posebne Himalayine tehnike kako bi se iz svake biljke dobili optimalni sastojci. Zatim slijede rigorozni testovi tima za I&R kojima se utvrđuje jačina i konzistencija.

Učinci tih ekstrakata djeluju povoljno na tijelo, nezavisno od pojedinačne tjelesne konstitucije, zdravstvenog stanja ili metaboličkih funkcija. Svatko može imati koristi od dobrog učinka ovih ljekovitih biljaka, nezavisno o dobi, spolu, tjelesnom tipu ili drugim zdravstveno relevantnim čimbenicima.